Vi använder cookies
Genom att klicka på "Tillåt alla" godkänner du att cookies lagras på din enhet för att analysera hur webbplatsen används och som hjälp i vår marknadsföring.
Hem
/
Drinkrecept
/
Orange Ginger Sour
Orange Ginger Sour

Orange Ginger Sour

Whisky
Sötsur
Kryddig

En fruktig och sötsur whiskydrink med smak av apelsin och ingefära. Passar fint både som höstdrink och juldrink!

Ingredienser

  • 3 cl bourbon
  • 1 cl Cointreau
  • 6 cl apelsinjuice
  • 1 cl citronsaft
  • 1 cl sockerlag
  • 0,5 cl ingefärssaft (se instruktioner – räkna med ca 15 g ingefära per drink)
  • is

Till garnering

Gör så här

  1. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn.
  2. Pressa ur saften från den rivna ingefäran så att du får 0,5 cl per drink. Häll ner saften direkt i en shaker (om den får stå kommer den att skikta sig och blir svårare att hälla över).
  3. Fyll shakern med is och tillsätt övriga ingredienser.
  4. Skaka ordentligt i ca 20 sekunder.
  5. Sila upp i ett isfyllt glas.

Tips!