Vi använder cookies
Genom att klicka på "Tillåt alla" godkänner du att cookies lagras på din enhet för att analysera hur webbplatsen används och som hjälp i vår marknadsföring.
Hem
/
Drinkrecept
/
Whisky Sour
Whisky Sour

Whisky Sour

Whisky
Sötsur
Citrus

Whisky Sour är en klassisk och populär drink som har både syra, sötma och en härlig textur tack vare äggvitan. Egentligen är äggvitan en modern utveckling av drinken, och den ska istället kallas Boston Sour om man ska vara korrekt.

Ingredienser

  • 5 cl Bourbon whisky (t.ex. Jim Beam)
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl sockerlag
  • 2 cl äggvita
  • is

Till garnering

Gör så här

  1. Tillsätt allt förutom isen i en shaker, och skaka hårt i några sekunder. Detta kallas att torrskaka och görs för att bygga upp ett bra skum.
  2. Lägg sedan i isen och skaka i ca 10 sekunder till.
  3. Sila upp i ett mindre glas fyllt med is.

Tips!

Öka mängden äggvita för mer skum. Ett normalstort ägg innehåller ca 4 cl äggvita.